maandag 4 augustus 2008

Een plezierige voetbalavond


Hoe je het ook draait of keert: sport is nog het leukst als de toeschouwers er ook iets aan hebben. Op de Olympische Spelen van 1900 in Parijs introduceerden de organisatoren een ongetwijfeld fascinerende sport: onderwaterzwemmen. Er waren zelfs punten te verdienen voor verschillende proeven: om ter langst en om ter verst, eh, onder water zwemmen. Ook al werden de proeven in volle Seine georganiseerd (zie foto), het publiek vond er niet zoveel aan en dus verdween de sport al snel terug van het programma.

Op diezelfde Olympische Spelen introduceerden de Fransen nog een andere tot de verbeelding sprekende sport: schieten op levende duiven. Voor de tribunes stonden kooien met daarin de vogels in kwestie. Die werden losgelaten en dan mochten de deelnemers naar hartelust knallen. Ongetwijfeld viel er in dat geval wél iets te zien. Een probleem was echter dat het publiek in de kortste keren onder het bloed en de veren zat. Driehonderd aan flarden geschoten vogels laat sporen na. En zo verdween ook deze sport van het programma.

Wat we willen zeggen is: sport is nog het leukst als je als toeschouwer in de pret kan delen.

Het nieuwe voetbalseizoen komt er aan en gisteren gingen we, ter voorbereiding, kijken naar de eerste thuismatch van onze ploeg, Maccabi. Vorig jaar was er niet altijd veel vreugde te beleven in de tribunes. Er waren keren dat we ons, echt waar, afvroegen waarom we, behalve uit clubliefde, eigenlijk bleven komen. Verf zien opdrogen was soms spannender dan wat er op het veld gebeurde.

Maar gisteren was het gewoon goed. Veel enthousiasme en inzet, maar vooral een ploeg die aanvallend voetbalde en waarvan de spelers zich niet wegstopten als de bal in de buurt kwam. Toegegeven, het was gisteren tegen Rumst, een ploeg uit een lagere reeks, en het was niet echt voor de punten, maar toch. Vaak zijn dat soort wedstrijden nog de moeilijkste.

Onze voorzitter, vorig jaar naarmate het seizoen vorderde de grootste criticus van de ploeg, zag er nu tevreden uit. De nieuwe spelers -of de teruggekeerde oude spelers- brengen de ploeg duidelijk wat bij. Vooral de invalbeurt van onze meest exotische nieuwkomer, Zourab Shiolashvili, volgens diegenen die er meer van weten ooit nog aan de slag bij Dynamo Tblissi, kon ons en de voorzitter bekoren.

Een uitermate plezierige voetbalavond, waarvan we hopen dat het de opmaat wordt van een leuk voetbalseizoen!

(Een gedetailleerd verslag van de feiten staat op de clubsite)

Geen opmerkingen: