donderdag 28 augustus 2008

Port O' Brien


Het is vrijdag en de week zit er zo dadelijk op. Tijd om pizza te eten en felgekleurde cocktails-met-een-parasolletje-erin te drinken en iedereen die je tegenkomt amicaal op de schouders te slaan en geweldig veel succes toe te wensen bij al zijn of haar ondernemingen en samen nog zo'n parasoldrankje te bestellen. En geef al die vriendelijke mensen er ook nog één! Het moest zo lekker maar niet zijn. Tijd ook om leuke plaatjes op te leggen en vervolgens vrolijk shakend een rondedansje te maken. Dat doen we zo meteen.

Wie de enigszins verwaaid ogende jongeren op het prentje hierboven zijn weten we niet zo goed. Het zijn Amerikaanse folkrockers die door het leven gaan als Port O'Brien. Die groepsnaam, lees je op hun website, verwijst naar een Californisch kustplaatsje. De centrale groepsleden Van Pierszalowski en Cambria Goodwing -schitterende namen, overigens- plaatsten een fraaie bio op de site. Of het allemaal echt is of verzonnen maakt uiteraard niet uit. Het is vrijdag.

Every summer, Van works on his father's commercial salmon fishing boat, the Shawnee, on Kodiak Island in Alaska. The work is exhausting and the weather could be much better, but the contrast between the serenity of the wilderness and the rigorousness of the labor seem to cause quite a bit of musical inspiration. Meanwhile, on land and around the corner, Cambria also writes music while maintaining her position as the Head Baker at Larsen Bay Bakery. Her days can be even longer, and the work even more tiresome. After both write parts and lyrics separately, they fix them together when Van comes ashore.

Dát is het echte leven. Hier even klikken voor een mooi muziekje en een uiterst charmant filmpje: Port O' Brien zingen I Woke Up Today.

En nu is het weekend!

PS. Het blijkt nog te kloppen ook, dat Van aan de kost komt als visser en Cambria in de bakkerij staat. Hier lees je het verhaal, met fotootjes van op de werkvloer erbij. Cambria geeft zelfs het recept voor een Lekkere Taart. Fijne mensen.

Geen opmerkingen: