zondag 3 augustus 2008

Verrukkelijk


Soms is traag uitermate voordelig. Vaak gebeurt het dat we een leuk plaatje horen, maar dat het er op één of andere manier gewoon niet van komt om dat dan ook onmiddellijk te kopen. En vermits tegenwoordig boeken en cd's zichzelf in de winkels vooral in de eerste weken moeten bewijzen is dat plaatje, tegen de tijd dat wij er klaar voor zijn, al lang uit de rekken verdwenen. Pech gehad.

Maar gisteren hadden we geluk. In de zomerkoopjesperiode kom je soms, in de uitverkoopbakken, die plaatjes weer tegen die je schandelijk uit het oog had verloren. Gisteren vonden we zowaar het verrukkelijke Breakfast on the morning tram van Stacey Kent.

Voor wie Stacey niet Kent -een flauw grapje, maar het was sterker dan onszelf- hebben we alvast een leuk liedje geselecteerd: The Ice Hotel, het openingsnummer van de CD.

Voor wie dat soort dingen graag weet: de tekst van dit liedje -en van nog een paar andere nummers op de CD- is geschreven door Kazuo Ishiguro. En dat is dan weer de auteur van de roman The Remains of the Day, een jaar of vijftien geleden geweldig verfilmd met Anthony Hopkins en Emma Thompson in de hoofdrollen.

Dat wordt scoren bij Trivial Pursuit!

Geen opmerkingen: