zondag 2 november 2008

Amerikaans nieuws


Als je de krantenwinkel binnenstapt valt weer eens op hoe weinig origineel wij mensen wel zijn.

Op ongeveer alle krantenredacties vonden ze het een blits idee om met een speciaal katern over Amerika uit te pakken! Geweldig idee, Janssens, daar zullen ze bij de concurrentie nooit aan gedacht hebben. Net zoals op massa's tijdschriftredacties iemand suggereerde: als we nu onze voorpagina eens opmaken in de stijl van de Amerikaanse vlag, met sterren en strepen? Briljant gevonden, Peeters, herinner me er aan dat ik je opslag geef! En het collectieve resultaat? Inderdaad.

Valt er eigenlijk sowieso nog wel iets te vertellen over die Amerikaanse verkiezingen? Is er nog één Amerikaan die nog niet geïnterviewd is? Is er nog één typisch dorpje waar de wereldpers niet is neergestreken? Op zo'n momenten zijn we wat blij dat er de fijne site van Criggo is: een enigszins andere selectie uit het Amerikaanse nieuwsaanbod.

Zoals bijvoorbeeld bovenstaand bericht. Uit het leven gegrepen, nietwaar? En dan een denkvraag, lieve lezers: zou de man uit dit berichtje morgen voor Obama stemmen of voor McCain?

1 opmerking:

TV zei

Of misschien stemt hij wel op Bob Barr, Chuck Baldwin, Ralph Nader of Cynthia McKinney?