woensdag 26 november 2008

Nationaal Verkoudheidsonderzoek


We berichtten eerder al over ons vermoeden dat er een Geheim Surrealistisch Verbond bestaat dat absurde berichten de wereld instuurt om mensen in verwarring te brengen. Dat Verbond heeft, denken we, vandaag weer toegeslagen. Want wat lezen we op de website van De Standaard?

Verkouden Walen kleden zich warm, Vlamingen gaan vroeg naar bed
Om een verkoudheid te bestrijden, gaat ruim de helft van de Vlamingen (52 procent) vroeg naar bed, terwijl een meerderheid van de Walen (54 procent) een dikke trui aantrekt. Beiden kussen ook duidelijk minder als ze een verkoudheid te pakken hebben (85 procent van de Walen en 75 procent van de Vlamingen). Dat blijkt uit het eerste Nationaal Verkoudheidsonderzoek van keelpastillefabrikant Vicks.


Voor het onderzoek werden ruim vijfhonderd Belgen bevraagd. Vlamingen verdenken kinderen (30 procent) en collega's (26 procent) van het aansteken van een verkoudheid, terwijl Walen naast die kinderen (32 procent) en collega's (19 procent) ook reizigers in het openbaar vervoer met de vinger wijzen (10 procent).

Wie zelf verkouden is, stoort zich het meest aan een loopneus of een verstopte neus (81 procent). Daarna volgt keelpijn (33 procent). Van de ondervraagde Vlamingen beweert 42 procent goed te kunnen slapen tijdens een verkoudheid, terwijl amper 29 procent van de Walen goed slaapt. 41 procent van de Belgen doet in het geval van verkoudheid een beroep op geneesmiddelen.

Wie te maken krijgt met iemand anders die verkouden is, stoort zich het meest aan het niezen of hoesten zonder de hand voor de mond te houden (35 procent). Daarna volgen de mogelijkheid om zelf aangestoken te worden (11 procent) en het afvegen van de neus in de mouw en het niet wassen van de handen (11 procent).

Volgens 56 procent van de Belgen wordt verkoudheid veroorzaakt door een virus (wat ook echt zo is). 51 procent denkt dat een lage weerstand er iets mee te maken heeft. Ook geeft 51 procent van de Vlamingen de koude de schuld, tegenover 17 procent van de Vlamingen.

Tijdens het onderzoek was 29 procent van de ondervraagden verkouden.


Fascinerend toch wel.

Eén, dat ze bij Vicks blijkbaar zoveel geld verdienen aan keelpastilles dat ze niet meer weten wat er mee te doen en dan maar dergelijk onbenullig onderzoek bestellen. Twee, dat er volwassen mensen zijn die voor de kost andere mensen vragen of ze goed kunnen slapen als ze verkouden zijn. Drie, dat er bij de krant volk rondloopt voor wie blijkbaar alle nieuws evenveel waard is en dit bericht zonder duiding of commentaar op de website plaatst. Vier, dat de geesten in dit land zo ver heen zijn dat we zelfs uitzoeken of het niesgedrag van Vlamingen en Walen niet verschilt.

Nationaal Verkoudheidsonderzoek! Er moesten lijfstraffen op staan.

Geen opmerkingen: