woensdag 3 december 2008

De scheidingsmeter


Soms geven we gewoon ook heel erg nuttig advies. Vandaag: de scheidingsmeter. Amerikanen zijn een praktisch ingesteld volkje. Iedereen gelooft weliswaar in de eeuwigdurende liefde, maar net zo goed willen ze ook gewoon weten waar ze staan. Daarom bedacht iemand een uitermate simpele, maar ook zeer verhelderende test. Vijf simpele vragen beantwoorden en er wordt voor jou berekend hoeveel kans je tot hiertoe hebt gelopen om te scheiden en wat je vooruitzichten zijn voor de komende jaren.

Een gewaarschuwd mens is er meerdere waard.

En nooit de hoop opgeven. Zo leert de krant vandaag ondermeer dat zelfs Boma, van FC De Kampioenen, sinds kort een vast lief heeft:

Wat niemand voor mogelijk hield, zal op het einde van de reeks gebeuren: rokkenjager Boma vindt een lief. Geen poppemieke van de Pussycat, maar een stijlvolle, 45-jarige dame die Goedele Decocq heet. Boma: “Ze is antropologe, maar ik zou niet weten wat dat wil zeggen.” Goedele was al eens getrouwd, maar ze werd bedrogen door haar man. Sindsdien is ze bang om zich te binden. Daarom zal ze er lang over twijfelen of ze wel iets met Boma wil beginnen. Ten slotte vindt ze zijn stuntelig haantjesgedrag zo ontwapenend dat ze ervan overtuigd geraakt dat hij het goed meent. Het is een geruststellende gedachte dat hij toch niks verborgen kan houden.

Mijn gedacht.

(Het prentje: Amerikanen, een praktisch ingesteld volk zijnde, denken aan alles. Als je huwt, haal je een huwelijkstaart in huis. En als er te scheiden valt? Inderdaad.)

2 opmerkingen:

KM zei

In deze onzekere tijden kan je inderdaad maar beter weten waar je aan toe bent. Snel dus even naar het testje surfen.

Oef, ik zit tamelijk veilig, mijn echtelijke staat is, als het wat meezit, verzekerd.

Voor mijn echtegenote heeft het testje echter minder gunstige vooruitzichten, de kans dat zij binnenkort zal scheiden is tamelijk groot.

Toch knap van die Amerikanen, dat ze dat allemaal zo kunnen voorspellen.

pst zei

Op zo'n momenten begrijp je beter waarom zij een wereldmacht zijn geworden en wij niet.