vrijdag 12 december 2008

Dát is leven


Als je Moussa Dembélé zo bezig ziet, lekker rennen over het strand van Sint-Anneke, dan moet je concluderen: die jongen heeft het geweldig naar zijn zin. Dembélé, één van onze meest beloftevolle jonge spelers, in loondienst bij het Nederlandse AZ, is al een tijdje gekwetst en revalideert nu thuis, in Antwerpen.

Hoe gaat dat? Weken met je been in het gips, ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Afwachten wat de kinesist zegt, de sportdokter, de ploegarts. Iedereen heeft een mening en een advies. En dan het verlossende: je mag alweer wat oefenen, voorlopig nog zonder bal, beetje loslopen en wat spurtjes trekken. En dan zo'n prachtige decemberdag. Steenkoud, maar zon in de lucht. Lekker de stad uit, eindje lopen langs de Scheldedijk. Even het mulle zand in: alles geven wat je kwijt kunt. Dát is leven.

Vanavond met een bezoekende collega uit de VS voetbalkijken. Naar KV Mechelen- Germinal Beerschot. Hij heeft alvast gekozen om voor Malinwa te supporteren, zodat ons de vermoedelijk iets minder dankbare taak te beurt valt de jongens van het Kiel aan te moedigen.

Mannen: echt volwassen worden ze nooit. Maar goed ook, wellicht.

(Het prentje: foto PhotoNews.)

Geen opmerkingen: