zondag 8 februari 2009

Muggendilemma


Wat je de boeddhisten moet nageven is dat ze consequent zijn. Dierenvrienden gaan zich nogal eens aan speciëcisme te buiten: aardige, aaibare dieren krijgen alle aandacht en dienen beschermd te worden. Vervelende en/of vieze dieren mogen verdwijnen. Ooit al dierenactivisten geweten die zich het lot van bacteriën of schimmels aantrekken? We rest our case.

Nee, dan de boeddhisten. David en Victoria Beckham, meldde De Morgen eerder deze week, hebben zich de toorn van boeddhistische monniken op de hals gehaald. De monniken zijn boos omdat de Beckhams in hun pas gerenoveerde huis op het Thaise eiland Koh Samui, aldus de krant, een "super-de-luxe muggenverdelger" hebben geïnstalleerd.

De boeddhisten, die als ware democraten geloven dat alle levende wezens evenwaardig zijn, willen respect voor de mug en vragen de Beckhams een andere oplossing te vinden. "David en Victoria willen ten allen prijze de muggen buiten houden. Omdat ze vervelend zijn, maar ook omdat ze ziektes kunnen overbrengen. Maar ze willen de lokale bevolking niet op stang jagen, en zeker de monniken niet, die hier al honderden jaren wonen. Ze staan nu dus voor een muggendilemma".

Rijke mensen hebben het ook niet altijd gemakkelijk.

(Het prentje: voor de viervoeter die zich bewust is van zijn spirituele dimensie, een hondenpenning met daarop een vrolijk lachende Buddha. Hier verkrijgbaar: "the embodiment of happiness and prosperity. Made of zinc and treated with an aged pewter finish this super durable tag can be worn as an ID or as a mirthful charm. Available in two sizes that can be engraved on the back with up to 3 lines. Please note that, if engraved, this item will take 3-4 weeks for delivery. Made in USA.")

Geen opmerkingen: