zondag 1 februari 2009

Skatend door Kaboel


Skaten: het blijft een raadsel waarom zoveel puberende jongens willen rondhangen met andere puberende jongens om elkaar kunstjes te tonen op een plank op wieltjes.

Jongens, tot jullie spreekt een oudere man: vergeet dat skaten. Eens jullie tot de leeftijd des onderscheids komen vinden meisjes dat gedoe met dat skateboard maar niets: kies op tijd een andere hobby.

Dit gezegd zijnde: het is blijkbaar universeel. Ook puberjongens in Afghanistan willen blijkbaar wat graag rondhangen met andere puberjongens en elkaar kunstjes tonen op een plank op wieltjes. Eén probleem: zo verschrikkelijk veel skateboards vind je niet in Afghanistan.

Is er eens iets dat de Afghanen met veel plezier uit het Westen willen overnemen en dan blijkt het niet in voorraad te zijn.

Vandaar een warme oproep aan alle Westerse vrienden van het skateboard. Denk aan jullie Afghaanse verwanten: help ze skateboarden kopen. Dat kan, door centjes over te maken voor dit goede doel: Skateistan, de eerste Afghaanse skateboardschool. Je leest er op hun website alles over.

En over de skateboardsituatie in Afghanistan kon je laatst alles lezen in The New York Times. Vooral het gegeven dat ook nogal wat Afghaanse meisjes zich op de plank wagen, stemt ons bijzonder gelukkig.

En de Afghaanse puberjongens ook, nemen we aan.

(Het prentje haalden we hier en werd gemaakt door Rafiq Maqbool.)

Geen opmerkingen: