woensdag 29 april 2009

Auto-polo


Nu het voetbalseizoen er, althans in de lagere reeksen, op zit: goed nieuws voor de man en -uiteraard- de vrouw op zoek naar nieuwe sportieve uitdagingen. Auto-polo!

Voor de generatie van onze voorouders die de auto ontdekte, leken de mogelijkheden eindeloos. Auto's vervingen paarden? Waarom dan ook niet vrolijk auto-polo spelen? Onderstaande prentjes maken mogelijk duidelijk waarom het niet echt een sport is geworden die massaal navolging vond. Mogelijk wel bijzonder interessant voor de toeschouwers, maar enigszins minder gezond voor de deelnemers.
Hier lees je een verslag, uit de New York Times van 8 december 1912, van een auto-polo wedstrijd. Op hetzelfde krantenblad ook een bericht over iemand die heel Amerika met de auto doorkruiste, zonder ooit een lekke band te hebben.

Die voorouders toch!

PS: Onze jongens hebben het seizoen afgesloten met een zevende plaats. Netjes in de middenmoot. Er zat, bij het seizoenbegin, duidelijk meer in. Volgend jaar dan maar?

PPS: En voor wie echt niet zonder voetbal kan, op 23 mei het beste straatvoetbal uit onze hoofdstad op CitySoccer, Tour & Taxis, Havenlaan, 1000 Brussel.

1 opmerking:

anonimuis zei

onderaan rechts op het artikel uit the NYT zie je dat in de wedstrijd "auto heuvel beklimming" een auto van het merk "Flanders" vijfde is geƫindigd. Misschien iets om onze auto-industrie nieuw leven in te blazen? Ons eigen automerk?