zaterdag 18 april 2009

Bamboefiets


Er zijn veel dingen die we niet kunnen. Autorijden is er één van. Dat is niet zozeer het gevolg van een bewuste keuze. Zoals wel vaker in het leven hebben gevolgen meestal niet echt een duidelijke oorzaak. Autorijden interesseerde ons gewoon nooit echt. Auto's leken ook niet zo noodzakelijk. Je had, als je je wou verplaatsen, treinen, trams en bussen. En fietsen natuurlijk.

De ongetwijfeld geweldige mensen van Biomega presenteren binnenkort, op een designbeurs in Milaan, bovenstaande, deels uit bamboe opgetrokken, fiets. Misschien is wat ons overvalt bij het aanschouwen van dat model enigszins vergelijkbaar bij wat autoliefhebbers voelen bij het zicht van een fijne Ferrari. Automatisch transformeer je, althans in je eigen hoofd, tot een jongere en mooiere versie van jezelf. Net zoals vroeger mannen, nadat ze een cowboyfilm hadden gezien, het volgende halfuur wijdbeens door de straten struinden, alsof ze net hun paard hadden geparkeerd.

Een vraag. Mooie auto's worden altijd aangeprezen met mooie vrouwen ernaast. (Overigens: leuk artikel in Trouw over automeisjes). Hoe breng je best reclame- en marketingsgewijs de fiets aan de man (of vrouw)? Hoe maak je de fiets aantrekkelijker dan de wagen? Waaraan moet je appeleren? Hoe maak je fietsen sexy? De jongens van Biomega doen dat door iets avontuurlijks, grootstedelijks op te roepen, merk je aan het introducerende filmpje op hun website.

Heeft wel iets.

(Vandaag publiceerden we ons vijfhonderdste stukje almaar kleiner groeien. Trouwe lezers hoeven niet noodzakelijk een collecte te beginnen om, bij wijze van waardering voor zoveel moois, zo'n fijne fiets voor ons te kopen. Maar we gaan ze nu ook weer niet tegenhouden. Wat moet, moet.)

2 opmerkingen:

Arsène Droogakkers zei

Nen bamboevelo voor 500 posten. Wat peinst gulder wel?

pst zei

Proberen gaat mee, Arsène...