zaterdag 25 april 2009

Walen werken wel


Onrecht en valse beschuldigingen! Te vaak wordt beweerd dat onze Waalse medemensen er een beetje de kantjes van af lopen. Dat ze niet willen werken. Niet ondernemend zijn en dat soort dingen.

Met respect: koekak. Niets van aan. Onze Waalse vrienden zijn wonderlijk actief. Het bewijs: Panique au Village.

Kijk mee en bewonder (filmpje). De geweldigste animatiefilmpjes in jaren, gebracht door een stelletje ongeregeld uit het zuiden van het land. De formidabele avonturen van Cheval, Cowboy en Indien. En van het stoute neefje Laurent, natuurlijk!

Het werk dat dat moet geweest zijn: al die poppetjes beeld per beeld in scène zetten. Dat geknutsel, geknip en geplak: kom daar in Vlaanderen maar eens om.

Dankzij almaar kleiner groeien kan je later zeggen: ik kende Panique au Village al voor iedereen Panique au Village kende. Binnenkort in Cannes, als langspeelfilm. En er is ook een in het Nederlands gedubde versie in voorbereiding, maar daarmee gaat wel een deel van de oorspronkelijke charme verloren, vrezen we.

Allemaal samen: Walen werken wel! Walen werken wel! Walen werken wel!

2 opmerkingen:

KM zei

Geweldig ! En als we de Landry's en de Florida's mogen geloven, weten we nu ook wie de wereld uit het slop zal halen... .

d/ zei

de Nederlandstalige versie valt heel goed mee. Frank Focketyn is heel goed te genieten. Onmisbaar voor een goede opvoeding in absurditeit en levensgenot!