dinsdag 26 februari 2008

Hond met bril


Hond met bril: het blijft een klassieker. Ongeveer elke hond wordt door zijn baasje wel eens een bril voorgehouden. Kijk, Fido lijkt net een mens!

Fido vindt alles best. Fido wil gerust wel poseren voor de foto. Als dat Baas gelukkig maakt, waarom niet. Krijgen we nu eten, Baas?

En wat als Baas gaat wintersporten? Dan mag Fido mee én een skibril op:

Nederlandse honden met skibril op wintersport

In Nederland werd dit wintersportseizoen een opvallende trend vastgesteld. Onze noorderburen nemen steeds vaker hun hond mee op skireis en rusten het dier uit met een eigen zonnebril.

Een medewerker van dierenwinkel Discus in Soest zegt dat zulks niet enkel voor de fun gebeurt. "De bril is bedoeld voor honden die problemen hebben met de ogen en niet goed tegen fel licht kunnen", zegt de man.

"Net als met zonnebrillen voor mensen beschermt het ene glas beter tegen uv-straling dan het andere." De meeste honden zullen wel moeten wennen aan het ding op hun snuit, maar losschudden is lastig. "De bril zit vast met een elastiek rond en onder de kop." Het accessoire kost 60 tot 80 euro.
(De Standaard, 26.02.08)

Uiteraard kan je ook weer cynisch worden van zo'n bericht. Moeten we dat geld niet aan de arme mensen geven? Hebben we geen wezenlijker problemen aan het hoofd dan een skibril voor de hond?

Wij zien dat anders: mensen zijn softies. Eigenlijk doen we de hele tijd alsof het leven ons niets meer kan leren en alsof ze ons niet zullen liggen hebben. Het leven is geen lolletje, praten we elkaar na. Maar de eerste de beste dom kijkende hond slaagt er in ons te vertederen. O kijk, een skibril voor Fido! Leuk! Hou hem Fido even voor! Bééldig! Net een mens!

Softies, dat zijn we. O kijk, een skimuts. Even kijken of ie Fido past...

Geen opmerkingen: