dinsdag 5 februari 2008

Pannenkoekendag


Beste vrienden, laten we vandaag het hoofd enigszins koel houden. Uiteraard is het best spannend, die verkiezingen in de Verenigde Staten. We hebben er zelf ook al wel eens een stukje over gemaakt. Maar we worden wel een beetje moe van dat voortdurend, op radio en TV, op hijgerige toon over en weer bellen met correspondenten in de VS. Er valt voorlopig echt niets te melden.

En Johan, is er al nieuws?
De Amerikanen zullen nu ongeveer opstaan.
En Johan, is het al erg druk aan de stemlokalen?
Die gaan pas binnen een uurtje open.
Verwacht jij, Johan, dat het zo meteen erg spannend wordt?
Het duurt natuurlijk nog wel eventjes voor de stemmen zullen worden geteld.


Jongens, toch. En hou verdorie op met steeds straffere superlatieven te verzinnen. Het gratis krantje Metro had het deze morgen maar meteen over Tsunami Tuesday. Welke overtreffende trappen moet je dan later in de campagne nog bedenken? Apocalypse Wednesday? Armaggedon Thursday?

Laten we wel wezen, lieve mensen, er zijn nog andere dingen in het leven. Vandaag is het bijvoorbeeld International Pancake Day. In Groot-Brittanniƫ, Ierland en Australiƫ vieren ze, pannenkoeken verorberend, Shrove Tuesday: de laatste dag voor de Vasten begint. En gelovigen zouden geen gelovigen zijn als ze dat niet letterlijk namen: vandaag mag er dus nog uitgebreid worden gefeest.

Laat ze komen, die pannenkoeken!

Geen opmerkingen: