woensdag 10 september 2008

Darwin is verschenen!


Twijfelaars, renegaten en afgodenvereerders: kan dit tellen als het ultieme bewijs van de evolutietheorie? Darwin is verschenen!

Wie schetst de verbazing van de bewoners van het anders zo rustige plaatsje Dayton in Tennessee toen daar op een morgen plots een afbeelding van Darwin op een betonnen muur bleek te staan. Niemand weet hoe die er is gekomen, maar werk van een mensenhand kan het alleszins niet geweest zijn. Zoiets doen ze niet in het godvrezende Dayton.

Sindsdien wordt het stadje belaagd door van heinde en verre toegestroomde aanhangers van de evolutietheorie, die van dichtbij het mirakel willen aanschouwen. Sommigen hebben hun kindjes bij, of hun zieke ouders, in de hoop dat het even aanraken van de beeltenis van Darwin ze respectievelijk een lang en gezond leven of een verlichting van ouderdomskwalen en slepende ziekten kan bezorgen.

Ook bekeerde creationisten en eertijdse aanhangers van Intelligent Design maken de pelgrimage. Nu ze met hun eigen ogen het wonder van Darwin kunnen zien, laten ze hun Bijbels voor wat ze zijn. Slechts hier en daar is er nog een hardleerse christenfundamentalist die voet bij stuk houdt.

Zo verklaarde Reverend Clement McCoy, hoogleraar aan de Oral Roberts Universiteit: It's a stain on a wall, and nothing more. Anything else is the delusional fantasy of a fanatical evolutionist mindset that sees only what it wishes to see in the hopes of validating a baseless, illogical belief system. I only hope these heretics see the error of their ways before our Most Powerful God smites them all in His vengeance.

Wie zal het zeggen? Wij niet, alleszins. Wij hebben het volste vertrouwen in de ongetwijfeld uitermate vakkundige journalisten van The Onion, de krant die zich niet zomaar America's Finest News Source noemt. Maar lees misschien zelf even het bericht na. Je weet maar nooit.

Geen opmerkingen: