vrijdag 26 september 2008

In het veld


Weet iemand waarom aliens, als ze met ons contact zoeken, dat altijd ergens op het platteland doen, liefst in een afgelegen veld? Lijkt het, als je de mensen wil ontmoeten en je ze een belangrijke boodschap wil meegeven, niet vanzelfsprekender en makkelijker om te landen daar waar die mensen ook echt wonen?

Waarom landen aliens nooit bij de Eiffeltoren of, waarom niet, meteen op het grasveld voor het Witte Huis? Waarom ontvoeren aliens nooit eens gekende mensen? Waarom zuigen ze, bijvoorbeeld, tijdens de Tour de France niet het halve peloton op in hun vliegende schotel? Waarom abducten ze niet, het is maar een idee, George Clooney of Carla Bruni? Dàn pas zouden ze onze aandacht trekken.

En nog meer vragen: waarom maken ze van die ingewikkelde tekeningen in maïsvelden (zie prentje)? Erg mooi, hoor, daar niet van. Maar waarom zo omslachtig? Kan er niet gelefoneerd worden of een smsje gestuurd of desnoods een emailtje? Als je de technologie hebt om van de ene uithoek van het heelal naar de andere te vliegen, als je artistiek een aardappelveld kan heraanleggen, moet je toch ook in staat zijn om netjes in een tekst uit te leggen wie je bent en wat je wilt?

Hoe meer we er over nadenken, hoe meer we tot het besluit komen dat de aliens niet goed bezig zijn. Steken ze al die tijd en energie in zo'n reis helemaal door het heelal, komen ze vervolgens hier terecht in zo'n van god en de mensen verlaten maïsveld. Leggen ze, na al die inspanningen, contact met een aardbewoner, is het steevast zo'n oen waarvan de geloofwaardigheid bij zijn medemensen vrijwel nul is. Dat kan toch veel beter.

Aliens, niets op tegen hoor. Maar bijzonder slecht in communicatie.

Geen opmerkingen: