donderdag 11 september 2008

Mag Rani meer?


Om de haverklap hoor je beweren dat de politici zich beter zouden bezig houden met de Echte Problemen Van De Mensen. Inderdaad! Lees bijvoorbeeld even mee wat de Gazet van Antwerpen gisteren aan de kaak stelde:

Rani De Coninck ligt zwaar onder vuur bij haar vrouwelijke vtm-collega's. De Coninck is de vriendin van vtm-programmadirecteur Laurens Verbeke, en dat levert haar tal van voordelen op, menen de vtm-vrouwen. Het nieuwe kapsel van De Coninck - ultrakort en geblondeerd - is de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Rani's vrouwelijke collega's verbazen zich erover dat ze toestemming kreeg voor die metamorfose.

"Waarom mag zij meer dan wij?" klagen haar collega's in Dag Allemaal. "Bij vtm zijn ze nochtans streng wat de herkenbaarheid van hun gezichten betreft." Ook het feit dat Rani 'Mijn Restaurant' mocht presenteren, werd door sommigen gezien als vriendjespolitiek. Bij vtm ontkennen ze dat De Coninck wordt voorgetrokken. "Die verandering van uiterlijk is in samenspraak goedgekeurd," klinkt het. "Ons stylingteam heeft Rani's wens onder de loep genomen en goed bevonden. Rani krijgt zeker geen voorkeursbehandeling, integendeel zelfs."


Een prangende vraag. Mag Rani meer? En vooral: wanneer doet de politiek dààr eens iets aan?

Geen opmerkingen: