woensdag 19 augustus 2009

Curryworstmuseum


Overal lees je over het zopas in Berlijn geopende curryworstmuseum. Uiteraard geweldig voor de Berlinezen, daar niet van. Sta ons toe ook even reclame te maken voor de nog levende curryworststraatcultuur. De beste curryworsten van Berlijn en bij uitbreiding daarvan de wereld vind je, zeggen kenners, bij Konnopke's Imbiss, Schönhauser Allee 44a, Berlin-Prenzlauer Berg.

De eerlijkheid gebiedt ons op te biechten dat wij zo niet zo voor de curryworst zijn. En wat Duitsers met de curryworst doen -ze aan mootjes hakken en er dan allerlei sauzen overpleuren- lijkt ons al helemaal niet in overeenstemming met het internationaal humanitair recht.

Het fijne is dat je tegenover Konnopke's een bijzonder aangenaam café vindt, waar het eigenlijk veel leuker toeven is dan aanschuivend in de rij voor zo'n kartonnen schaaltje met daarop iets dat nog het meest lijkt op de gevolgen van een verkeersongeluk. En dus noteren we allemaal in onze agenda's, onder de hoofding "Leuk café in Berlijn": Café Manolo, Schönhauser Allee 45. (Hier vind je het voor alle zekerheid ook op de kaart aangeduid.)


Smakelijk gebak, zeer treffelijke koffies, gezond uitziende en toch lekkere broodjes. En, verreweg het leukst: mensen komen er vaak louter en alleen om rustig een boek te kunnen lezen. Altijd een goed teken.

Geen opmerkingen: