maandag 3 augustus 2009

Maira Kalman's blog


Maira Kalman is een Amerikaanse illustratrice die regelmatig in The New Yorker publiceert.

The New Yorker -hier gaan de gedachtenstreepjes open- is vermoedelijk het leukste blad ter wereld. Het trekt zich niets aan van de regels van de tijdschriftmakerij. Het publiceert lange, op geen enkele manier aan de actualiteit gebonden artikels. Je kunt er verhalen lezen en gedichten, of een joernalistiek stuk van tien bladzijden over de zoektocht naar de heetste peper ter wereld of over hoe wiskundigen een stad beleven. Dat soort dingen.

Kenmerkend voor The New Yorker is ook de visuele stijl: de cartoons, die er steeds weer uitzien alsof ze in de jaren veertig werden getekend en die ook altijd op dezelfde mild absurde wijze grappig zijn. En, niet te vergeten, de getekende voorpagina's. En Maira Kalman -hier gaan de gedachtenstreepjes weer dicht- maakt wel eens vaker zo'n voorpagina. Op haar website vind je voorbeelden. Je vindt er trouwens ook andere mooie dingen.

En, hier komt het, sinds kort heeft Kalman ook een blog in The New York Times. De laatste vrijdag van elke maand. Een getekende blog. Vorige vrijdag over grote Amerikaanse uitvinders en uitvindingen (zie prentje: Benjamin Franklin). Mooi en daarenboven ook nog eens leerrijk.

Voortaan elke laatste vrijdag van de maand: Maira Kalman's blog. En ga zeker ook naar de eerdere inzendingen kijken.

Geen opmerkingen: