zaterdag 15 augustus 2009

Foto met eekhoorn


Ja, sorry, maar dat soort dingen vinden wij leuk. Het echtpaar Brandts was op vakantie aan het Minnewanka meer in het Banff National Park in Canada. Dit hier vonden ze wel een mooi plekje. En dus leuk samen poseren voor de foto, dachten ze. Toestel klaargezet op automatische sluiter. Allebei vrolijk lachen, niet meer bewegen en wachten tot de flits afgaat.

Maar dat was buiten deze avontuurlijke jongen gerekend. Deze eekhoorn bleek bijzonder geïnteresseerd in het wonder van de fotografie. Die wou ook wel eens dat vogeltje zien waar ze het altijd over hebben. Flits: foto met eekhoorn.

Ja, sorry, maar dat soort dingen vinden wij leuk.

(Het prentje komt van de site van National Geographic)

4 opmerkingen:

Joël zei

"Zeg nooit eekhoorn tegen een chipmunk", aldus mijn vrouw en Canadakenner :-)

pst zei

Mevrouw de echtgenote heeft groot gelijk. Het diertje op de foto, leert onderzoek, is inderdaad een chipmunk of in het Nederlands "grondeekhoorn". Ze behoren tot het geslacht van de Tamias of wel de zogeheten eekhoornachtige knaagdieren.

Wat wij hier in deze streken gemeenlijk eekhoorns noemen zijn diertjes die behoren tot het geslacht van de Sciurus of de zogeheten "boomeekhoorns". Twee bijzonder nauw verwante geslachten, daar niet van. Maar, toegegeven, niet dezelfde beestjes.

Het is allemaal de schuld van Walt Disney. De chipmunk stond model voor de Disney-karakters Knabbel en Babbel. Maar hier werden K en B altijd als eekhoorns omschreven. Vandaar.

Onze excuses aan mevrouw uw echtgenote, aan Canada en aan de chipmunks.

anonimuis zei

In het rijtje leuke foto's kan ik deze ook ten zeerste smaken:

http://img193.imageshack.us/img193/8558/rossmillequipped.jpg

Een aardige manier om de budget crisis bij de politie op te vangen... en toch meesterlijk effectief: je ziet het verschil zelfs bijna niet!

pst zei

Inderdaad! Die hadden we gemist.