vrijdag 7 augustus 2009

Inclusief karaoke-CD


Als de wiedeweerga naar de dichtsbijzijnde Lidl! Deze week kan je daar voor slechts 99,99 euro een ongetwijfeld geweldige conga-set kopen. Met bijgevoegde stemsleutel en inclusief boek en karaoke-CD, lees je in de folder.

Je buren zullen niet weten wat ze horen!

En na luttele uurtjes oefenen kan je gezellig meespelen met Carmen Miranda (prentje): South American Way (filmpje).

Nog eentje? Chica Chica Boom Chic (filmpje). Uit That Night in Rio, uit 1941. De Amerikanen wilden toen het neutrale Brazilië -waar een flinke Duitse kolonie leefde- te vriend houden. Vandaar dit Hollywood-offensief. Ook Donald Duck werd gemobiliseerd. Hier ontdekt hij de samba, in Aquarela do Brasil, een stukje uit Saludos Amigos uit 1942 (filmpje), een animatiefilm specifiek gericht op de tussen de asmogendheden en geallieerden twijfelende Latijns-Amerikaanse landen. De titel -"Hallo vrienden"- zegt genoeg.

In augustus 1942 kozen de Brazilianen de kant van de geallieerden, nadat Duitse onderzeeboten Braziliaanse schepen kelderden. In 1944 zond Brazilië, als enige Zuid-Amerikaanse land, soldaten naar Europa. De Força Expedicionária Brasileira vocht aan de zijde van de Amerikanen in Italië.

Toch weer geweldig interessant om weten allemaal!

Geen opmerkingen: