zondag 16 augustus 2009

Woonden we in Gent


Woonden we in Gent, we waren supporter van de Gantoise. Een bijzonder sympathieke ploeg, met fijne supporters ook. Met een leuke geschiedenis bovendien. A.A. Gent dankt zijn bijnaam, de Buffalo's, aan het circus van Buffalo Bill, lezen we op de clubsite:

De roepnaam Buffalo vond zijn oorsprong in het circus. In het begin van de 20ste eeuw kwam het megacircus "Barnum and Bailey" regelmatig naar Gent afgezakt, met standplaats aan het Arsenaal. Captain William Cody (bijgenaamd Buffalo Bill) liet tijdens zijn shownummers af en toe de kreet "Buffalo! Buffalo!" horen. Studenten van de Gentse Universiteit namen die kreet op zondag mee naar het voetbal en sindsdien is ze nooit meer uit de lucht geweest.

Nooit meer uit de lucht geweest: inderdaad.

Toen begin augustus de broers Dewaele op de Lokerse feesten plaatjes draaiden, lieten ze, om de Buffalo's aan te moedigen die voor een zware match stonden tegen AS Roma, het redelijk geweldige clublied De Gantoise door de luidsprekers schallen. Feest!

Hier het filmpje. Let vooral op het projectiescherm waar je het op de hoes van het clubplaatje afgebeelde elftal ziet meedeinen. En hier (nog een filmpje), voor wie alles wil weten, het nummer dat door de Dewaeles aan dat clublied werd gebreid en dat door de supporters wordt aangeheven telkens Gantoise scoort: Kernkraft 400 van Zombie Nation.

Het heeft overigens niet mogen baten. Gent verloor thuis met 1-7 van de Romeinen.

Het prentje: De vader aller Buffalo's: Bill, aka William Frederick Cody.

2 opmerkingen:

anonimuis zei

De Buffalo's spelen dit jaar kampioen! Daar ben ik rotsvast van overtuigd. Ik ben een aangetrouwde Buffalo... het hart is dus "blauw" geworden ;-)

pst zei

Gek eigenlijk dat Gantoise nooit kampioen is geworden in eerste. Eén keer tweede (1954-55) en een paar derde plaatsen: dat is het zo'n beetje.