zaterdag 8 augustus 2009

Juul Kabas ontvoerd


Grote Misdaden der Mensheid: in 1972 werd volkszanger Juul Kabas (prentje) door boze Beerschotsupporters ontvoerd. Kabas had een liedje gemaakt waarin hij de spot dreef met de op dat moment niet zo geweldig presterende ploeg van het Kiel. Voetbal is, zoals die Beerschotsupporters ook vonden, een ernstige zaak.

Wat ons brengt bij het begin van een nieuw voetbalseizoen. Onze jongens werken oefenwedstrijdjes af. Donderdagavond traden ze in het veld tegen het roemruchte Schelle. De ploeg ziet er, zoals wel vaker bij het begin van het seizoen, bijzonder exotisch uit. De voorzitter trok nieuw talent aan, uit alle hoeken van de wereld. Best goede voetballers sommigen. Wel wat heetgebakerd. Tegen Schelle vloog één van de nieuwkomers er al af met een volstrekt vermijdbare rode kaart.

Noem ons sceptisch, noem ons nooit tevreden, maar voorlopig schorten we het oordeel nog even op. Pas als het weer herfst begint te worden en er getraind moet worden in de regen en het veld er weer bijligt alsof er geoefend wordt voor één of andere veldslag uit de Eerste Wereldoorlog: pas dan zullen we zien of de ploeg sterker is geworden. De voorbije jaren hielden immers nogal wat van de exotische aanwinsten het in die omstandigheden voor bekeken.

Maar los daarvan: onze jongens haalden het met 4-2 van het hoger geklasseerde Schelle. Dat, samen met de eerste helft waarin bij momenten goed werd gevoetbald, stemt uiteraard hoopvol.

En hoe liep het nog af met Juul Kabas? Na drie dagen gijzeling en pas nadat hij beloofde een nieuwe single te maken, met daarin deze keer louter fraaie dingen over Beerschot, werd Kabas vrijgelaten.

Voetbal is inderdaad niet om mee te lachen.

Geen opmerkingen: