vrijdag 14 augustus 2009

Kleine mensen


Kleine mensen in de grote stad: ze hebben het niet altijd makkelijk. Slinkachu is een Britse kunstenaar die zich het lot van die kleine mensen aantrekt. Hij maakt mooie foto's van hoe ze zich een weg proberen te banen in een omgeving waarin voor hen alles buitenmaats is. Vaak loopt het dan ook niet zo best af met die kleine mensen. Op het prentje bovenaan zie je links een iets uitgezakte superman-in-zakformaat en rechts een in haar ongeluk gelopen meisje, dat nu aan de kost moet komen door haar lichaampje te verkopen aan wellustige kleine mannen. Het leven in de grootstad: het is wat.

Als je zo meteen naar de foto's hieronder kijkt krijg je een idee van het werk dat Slinkachu in zijn kleine mensenproject steekt. Hij knutselt, schildert en boetseert, alvorens te fotograferen. Niet alleen kleine mensjes overigens. Hij heeft ook een al eveneens tot de verbeelding sprekend slakkenproject, waarbij de diertjes worden gevangen, met smaakvolle graffiti beschilderd en vervolgens weer losgelaten.

Stel je voor, je weet helemaal van niets, je hebt nog nooit van Slinkachu en zijn projecten gehoord. En op een dag vind je in je voortuintje zo'n met graffiti beschilderde slak.

Het leven in de grootstad: het is wat.En wie, zoals wij, helemaal weg is van Slinkachu: er verscheen zonet een boek met alle kleine mensenfoto's. Op Slinkachu's website vind je de meeste van die foto's terug.

Geen opmerkingen: