donderdag 22 oktober 2009

Een fijne familie


De Addams Family is in rouw. Vic Mizzy is dood (New York Times, 21.10.09). Vic Mizzy was de bedenker van de aanstekelijke begintune waarmee jarenlang The Addams Family begon (filmpje).

They're creepy and they're kooky,
Mysterious and spooky,
They're all together ooky,
The Addams Family.

Their house is a museum
Where people come to see 'em
They really are a scream
The Addams Family.

(Neat)
(Sweet)
(Petite)

So get a witches shawl on
A broomstick you can crawl on
We're gonna pay a call on
The Addams Family.

Gegeven de Umwertung aller Werte die ten huize Addams geldt, is het nog maar de vraag of ze nu geweldig triest dan wel vrolijk zijn, geconfronteerd met dit overlijden. Maar vermits Vic Mizzy 93 werd en gewoon aan een hartaanval en niet aan een slepende ziekte stierf, is er misschien ook niet zoveel reden om zich radeloos de haren uit te rukken of in luide jammerklachten uit te barsten.

De familie Addams is een voorbeeld voor ons allemaal. Ze staan open voor alle mogelijke wat we gemakshalve maar alternatieve levensstijlen zullen noemen. Ze zijn bijzonder gastvrij, ze zijn erg close als famile, meneer en mevrouw Addams zijn na al die jaren nog altijd dolverliefd op elkaar en de kindjes Addams worden geweldig gestimuleerd in al hun interesses, hoe bizar die ook mogen zijn. Ze stellen bovendien ook nog eens mensen te werk zoals Lurch (de reus op het prentje), die vermoedelijk niet onmiddellijk veel kans maken op de reguliere arbeidsmarkt.

En het mooiste is het familiecredo: Sic gorgiamus allos subjectatos nunc: met plezier verslinden we wie ons probeert te onderdrukken. Of iets dergelijks.

Kortom, een fijne familie.

Geen opmerkingen: