maandag 26 oktober 2009

Twee jaar


dag vrienden,

nadat we elkaar twee jaar lang dagelijks hier op deze plek hebben ontmoet mag het voor één keer wel een beetje informeel: dag vrienden.

Twee jaar lang elke dag een stukje. Hier en daar een vakantie of een baaldag niet meegerekend, geeft dat goed zeshonderdvijfenzeventig berichten.

Vorig jaar rond deze tijd twijfelden we even of we er mee doorgingen. Zo lang het leuk bleef, deden we voort, besloten we toen. En bijna altijd was het leuk. Dus bleven de stukjes komen.

Een goed bewaard geheim: ooit begonnen we almaar kleiner groeien omdat we dringend iets nodig hadden om onze zinnen te verzetten. Al die Grote Vragen Des Levens, al die Belangrijke Maatschappelijke Vraagstukken: we wisten het even niet meer. Dan maar de kleine dingetjes, de bijzaken en nevenkwesties, dachten we. Misschien brachten we die wel tot een goed einde.

In termen van Grote Vragen en Belangrijke Vraagstukken staan we nog altijd nergens, daar moeten we eerlijk in zijn. Maar in de dingen die er werkelijk niet toe doen hebben we al doende een bescheiden meesterschap ontwikkeld, vinden we zelf.

Almaar kleiner gegroeid, als het ware.

Uw dagelijkse leverancier van je ne sais quoi en presque rien,

pst.

5 opmerkingen:

anonimuis zei

Hoezee! We drinken een glas ter ere van deze uiterst heuglijke gebeurtenis! En we hopen alvast dat de auteur een best of samenstelt, waar we ons aan kunnen laven ;-)

Proficiat en veel succes!

Lieve zei

Hip hip hoera! Kleiner groeien of groter krimpen, wie zal het zeggen!

Woodyrat zei

Proficiat met je tweede verjaardag en bedankt voor zoveel moois. Doe zo voorts! Laat de levensvragen maar links liggen en prikkel ons verder met bijzaken en nevenkwesties. Daar gaat het ten slotte toch om, niet?

Arsène Droogakkers zei

Ook ik wil je graag feliciteren: "Gefeliciteerd!"

Joël zei

Wat dagelijks een glimlach oplevert, is juist wel van het allerhoogste belang.
Over lachen gesproken: ben je uiteindelijk in Wuustwezel naar 'De Rumba van Lumumba' van Kamiel Kemels gaan kijken (almaar kleiner groeien, 21 oktober 2009).
Indien niet: vriendelijk uitgenodigd op een herkansing. De cultuurbijdrage van het gemeentelijk informatieblad van mijn eigenste Kortenberg kondigt voor de komende maand een andere topaffiche aan van Kamiel: 'Paprika uit Afrika'(www.kortenberg.be/files/CMS/92830-09_Zoeklicht_11_COR3.pdf , blz.16). Het is mij niet helemaal duidelijk of het om een sequel of een prequel gaat op het Lumumba verhaal. De website van Kamiel zelf verschaft terzake ook niet meer duiding (www.kamielkemels.be). Jammer.