dinsdag 6 december 2011

Radiografisch bestuurd


Wowie! Een radiografisch bestuurde speelgoedbus! Die goede Sint, toch.

(Zo meteen even bellen naar het werk dat we vandaag jammer genoeg niet kunnen komen. Wij zijn, wat zullen we ze zeggen, euh, een Beetje Ziekjes. Kuch. Hoest. Ja, dat klinkt wel overtuigend.)

Wowie! Een radiografisch bestuurde speelgoedbus! En een hele dag om alle mogelijkheden ervan uit te testen. Wowie!

Het prentje: via Nationaal Archief.

4 opmerkingen:

d/ zei

beterschap! vooral geen marsepein als ge ziek zijt.

pst zei

(ik ben niet ├ęcht ziek natuurlijk. Het was veeleer een solidariteitsactie met de lieve kleinen die, de dag nadat de goede Sint is geweest, toch naar school moeten. Heb je al dat speelgoed gekregen, kan je er niet mee spelen. Vandaar.)

anonimuis zei

Dergelijke leugens verkopen en alsnog speelgoed krijgen van de Sint. Dat is wel straf.

pst zei

In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht is het niet zo dat de Sint wie braaf is steevast lekkers toestopt en wie stout is vanzelfsprekend de roe. De Sint doet maar wat. Soms valt het voor de kleintjes mee, soms niet. Dat is een les voor het leven, aldus de Goedheiligman. Daar gaat het er ook niet rechtvaardig aan toe en dat leren de lieve kleinen beter vroeg dan laat. Ja, de Sint is een harde. Sinterklaas is uit de tijd dat mensen hun kindjes nog niet systematisch afschermden voor de realiteit. Daarom ook dat hij het op termijn zal moeten afleggen tegen de Kerstman. Die is wel helemaal mee met de moderne tijd. Die maalt niet om levenslessen: gewoon vragen en krijgen, dat is de Kerstman.