donderdag 8 mei 2008

Iemand Kevin Ayers gezien?


Zeker met dit onverwacht mooie weer is de verleiding groot om te kiezen voor een rustiger bestaan, ergens in een warm land. Lekker uitslapen, krantje halen, koffietje drinken, even naar de markt, een onderhoudend boek, een middagdutje, beetje zwemmen, aperitiefje, visje bakken, wat natafelen. Hé, weer een dag voorbij!

Kevin Ayers stond in de jaren zeventig een paar keer op het punt om Erg Groot te worden in de muziek. Maar iedere keer slaagde hij er vakkundig in om het succes in de kiem te smoren. Kevin Ayers deed het liever rustig aan. Was er net een nieuwe plaat klaar, verdween Kevin naar een zuiders land om daar lekker uit te slapen, koffietje te drinken, even naar de markt, etcetera.

Inmiddels leeft Kevin Ayers blijkbaar al weer een hele tijd in het zuiden van Frankrijk. Waar precies, weet niemand. Kevins vrienden porden hem een paar jaar geleden aan om maar weer eens een plaatje te maken. Erg op zijn gemak, uitgebreid zijn tijd nemend, voldeed Kevin aan dat verzoek. Maar om nu opnieuw te gaan toeren of promotiepraatjes te houden, nou nee, daar had Kevin niet zo'n zin in.

Zijn management heeft voor hem een website gemaakt. De kans is groot dat Kevin er nooit naar gekeken heeft. Op de site lezen we: This site is presented by Kevin Ayers' management. Kevin is aware of the internet, but he doesn't have a computer let alone an internet connection. He wishes people still sent telegrams.

Met dit warme weer zijn we helemaal in de stemming voor het uitermate fijne -filmpje!- May I/ Puis-je. Een lekker loom liedje uit 1972, de perfecte soundtrack bij het lekker lome weer van vandaag. En doen alsof we in een zuiders land leven en morgen lekker kunnen uitslapen, koffietje drinken, even naar de markt, etcetera.

Goed gezien, Kevin!

Geen opmerkingen: