woensdag 22 oktober 2008

Geen geweldig sexleven


Een dapper mens vandaag. De Italiaanse journalist Roberto Saviano (zie prentje) staat op de hit-list van de Napolitaanse georganiseerde misdaad omdat hij over ze heeft geschreven. Via via laat de Camorra weten dat ze Saviano, die al een hele tijd onder strenge politiebewaking leeft, voor het einde van het jaar wil vermoorden.

Het beeld dat Saviano schetst van het dagelijkse leven van de cosa nostra is vooral ontluisterend. Mafiosi modeleren hun leven naar de bandietenfilms die ze op dvd hebben gezien. Vrouwelijke gangsters dragen hetzelfde gele trainingspak als dat waarin Uma Thurman in Kill Bill ontelbare Japanse boeven in mootjes haakt. Mafiosi willen wonen in een huis dat er net zo uit ziet als dat van de gangsterbazen in Scarface. Beginnende bendeleden bestuderen heel ernstig Amerikaanse films en apen tics en woordenschat na. Een beetje zielig allemaal.

En ook hun veronderstelde geweldige sexleven valt tegen: "in reality, it is a life of s---. They are always shut inside their homes. They have the same women who they have to share because they do not trust anyone, so it's not true that they are big playboys", aldus Saviano in een interview.

Aan dat soort dingen trek je je, als brave, de wet nalevende burger, op.

Geen opmerkingen: