donderdag 16 oktober 2008

Vaalserberg, 322 meter


Onze jongens zijn goed bezig. Twee keer na elkaar op verplaatsing gespeeld: 1-1 op Rochus Deurne, 1-3 op Branst. Daardoor staan ze voorlopig derde in het klassement. Mooi zo. De verslagen staan, zoals altijd, op de clubsite.

Op de clubsite werd wat gemord -ondermeer, als we het goed begrepen, door de trainer-over die verslagen. Die zijn soms al eens kritisch. Dat moet -we leven in een vrij land- kunnen. Ylona, de nieuwe verslaggeefster, is de allertrouwste der fans. Altijd op post. Altijd met veel enthousiasme en met luide stem onze jongens aanmoedigend. Zo iemand heeft het recht om, als ze dat gepast vindt, kritisch te zijn. Wij staan achter Ylona.

Trainers: het zijn toch vaak wel een beetje speciale mensen. In de Volkskrant vandaag een interview met de vroegere bondscoach van Noorwegen, Egil Olson.

"Olson is een kleurrijk mens; een voormalige dribbelaar met lang haar en afgezakte kousen. Als student aanhanger van Karl Marx. Voetbal is zijn eerste passie, geografie zijn tweede.

Hij lacht als de ondervrager zijn kennis wil testen. Sinds zijn jeugd leerde hij talloze feiten uit het hoofd. Zo weet hij van elk land ter wereld wat het hoogste punt is. Nederland? Zonder na te denken zegt hij, op het terras in zonnig Oslo: 'Vaalserberg, 322 meter'. Nog eentje dan: oppervlakte? Ruim 41 duizend vierkante kilometer."


Trainers.

(Het prentje: het hoogste punt van Nederland. Vaalserberg, 322 meter)

1 opmerking:

Unknown zei

Dank U voor de steun. Ben blij dat er toch nog mensen zijn die het begrijpen. En ik ben natuurlijk niet zeker of er een bericht van de trainer opstond. Een naam kan iedereen daar neerzetten. Maar ik ben fan en blijf fan. En als echte supporter moet je ook de slechte kanten durven zien!