donderdag 23 oktober 2008

Pete Molinari


Toen we nog veel jonger waren, lagen de dingen meestal nog ingewikkelder. De liefde, bijvoorbeeld. Hoe maakte je het uit zonder af te gaan als een absolute ploert? Nooit gevonden hoe dat moest. Wel geleerd hoe je het beter niet aanpakt.

Niet zeggen dat je niet goed genoeg bent voor haar, dat je veel te ingewikkeld in elkaar zit, dat ze een beter mens verdient. Het soort meisje waar je vanaf wil, ziet dat net als een uitdaging. Meteen ben je een project: de Gekwelde Ziel die in goede banen moet worden geleid. In plaats van een vrij mens te worden, ben je uren kwijt aan Goede Gesprekken. Net wat je niet wou.

Pete Molinari -kwatongen zeggen: alles gestolen van Dylan- weet dat nog niet. Pete Molinari is nog jong. In dit liedje (filmpje) probeert hij zich uit een liefde zonder toekomst te manoeuvreren, zich verstoppend achter zijn zogezegde Ingewikkelde Aard en Slecht Karakter: I Don't Like The Man That I Am.

Werkt niet, Pete. Dat wordt eindeloos therapeutisch praten. Paul Simon is, wat dit betreft, een betere raadgever: Fifty Ways To Leave Your Lover. Hier in de versie van ... The Muppets ! (filmpje)

Geen opmerkingen: