vrijdag 4 april 2008

Vrouwelijke versiertechnieken


Er is een hele industrie van dames- en meisjesblaadjes waarin vrouwen kunnen lezen hoe ze mannen het hoofd op hol kunnen brengen. En wat leert de wetenschap: het dient allemaal tot niets, vrouwen verspillen hun tijd. Mannen zijn niet subtiel genoeg voor vrouwelijke versiertechnieken.

Dat blijkt uit onderzoek dat werd verricht aan de universiteit van Indiana en waarvan de resultaten kortelings worden gepubliceerd in Psychological Science. De wetenschappers ondervroegen zo'n 300 studenten van beide geslachten om na te gaan of de mannen gevoelig waren voor signalen. Ze toonden ze foto's van vrouwen die ze moesten beoordelen als zijnde 'vriendschappelijk', 'seksueel geïnteresseerd' of 'afwijzend'.

Daaruit bleek dat de mannelijke studenten veel slechter scoorden dan de meisjes en dat ze met name moeite hadden met het maken van een onderscheid tussen vriendschappelijkheid en verliefdheid. Vaak zagen ze in seksuele signalen een blijk van vriendschap, en in vriendelijkheid dan weer een duidelijke versiertechniek. De onderzoekers concluderen daaruit dat mannen de neiging hebben ' te verdwalen' in een wereld van subtiele gebaren die ze niet kunnen herkennen (De Standaard, 30.03.08)

Je vraagt je wel eens af hoe mannen en vrouwen elkaar dan uiteindelijk toch nog weten te vinden.

Om, met het weekeinde in het vooruitzicht, in the mood te geraken: een paar liedjes. Een nogal, eh, merkwaardige dansgewijze interpretatie van Barry White's Love Theme in Top of the Pops, ergens vroege jaren zeventig. En iets later in datzelfde decennium: The Real Thing met You To Me Are Everything.

Vooruit jongens, dit weekeinde alert zijn voor de signalen van het andere geslacht. Of, met de woorden van de grote Otis Redding: Try A Little Tenderness.

Geen opmerkingen: