maandag 24 december 2007

Vrolijk Kerstfeest


Een mooie kerstkaart gekregen van Kinky Friedman! Toen Kinky dit jaar besloot als Independent Texan voor het goeverneurschap van Texas te gaan, steunden we zijn campagne door een T-shirt te kopen (achteraf bekeken hadden we een maatje groter mogen aankruisen op het bestelformulier). Kinky haalde het niet, maar hij is, blijkt uit deze kleine en zeer gewaardeerde kerstattentie, alleszins zijn Echte Vrienden niet vergeten.

Kinky Friedman benadert, beste lezer, nog het dichtst het renaissanceideaal van de uomo universale. Kinky is van huisuit countryzanger (met zijn Texas Jewboys verantwoordelijk voor hits als They Ain't Makin' Jews Like Jesus Anymore). Later begon hij een tweede carrière als detectiveschrijver (Armadillos and Old Lace, God Save John Wayne, Meanwhile Back at the Ranch, om maar enkele hoogtepunten uit een gestaag groeiend oeuvre te noemen). Kinky doet ook aan Goede Werken: hij is de bezieler en drijvende kracht achter de Utopia Animal Rescue Ranch, waar Eenzame en Hulpbehoevende Dieren een nieuwe thuis vinden.

In regel zijn we niet zo wild van populistische politici, maar what the heck, regels zijn er om overtreden te worden. Wij vielen big time voor Kinky. Wie gaat niet door de knieën voor een politicus die verklaart: "I don't eat tamales on the barrio and then go to a black church and eat fried chicken and then go have a bagel with a Jew. I treat all people the same. If you ain't Texan, I ain't got time for you".

Vrolijk Kerstfeest!

(Even op het bovenstaande kaartje klikken als u wil zien welk feestelijk kersttafereel in al zijn glorie staat afgebeeld)

Geen opmerkingen: