maandag 31 december 2007

Zet vanavond je beste beentje voor


Vorige week op dvd Hairspray gezien. De verfilming van de musicalversie van de film van John Waters uit 1988. Zeer leuk: vooral ook omdat je John Travolta en Christopher Walker ziet, als respectievelijk de mama en de papa van het een beetje molliger meisje dat toch uitverkozen wordt om elke week in de Corny Collins Show de nieuwste tienerdansjes te demonstreren. Als daar zijn: The Twist, The Pony, The Fly, The Limbo, The Limbo Rock, The Watusi, The Hully Gully, The Stroll, The Mashed Patatoes, The Shimmy, The Freddy.

Dit lijstje halen we uit de biografie van Chubby Checker: de koning van de twist, die je hier aan het werk ziet. Chubby, dat weten niet zoveel mensen (waarom zouden ze ook?), trouwde met Catharina Lodders, de Nederlandse Miss World uit 1962. Andere wonderlijke Chubby-feiten: In 2000 begon hij een groothandel in snacks genaamd The Last Twist, Inc. die een breed gamma Chubby Checker Snacks aan de man en de vrouw probeert te brengen. Tevens introduceerde hij de Checkerlicious Express, een rijdende snack roadshow met Checker zelf aan het stuur. Chubby en Catharina zijn na al die jaren nog altijd samen, wat in die kringen eerder ongewoon is. Maar natuurlijk waren er ook moeilijker momenten, zoals toen uitkwam dat Chubby nog ergens een dochter had rondlopen. Die dochter, Mistie Williams, schopte het dan weer tot professionele basketbalster bij de Houston Comets. Toch wel geweldig interessant allemaal!

(We zijn, dat moet inmiddels wel duidelijk zijn, helemaal wild van wikipedia: nooit was het aanbod triviale weetjes groter.)

Maar eigenlijk willen we het vandaag over dansen hebben. Christopher Walken speelde in ontelbare filmen de Gangster Zonder Mededogen. Wat niet zoveel mensen weten (weerom: waarom zouden ze dat moeten weten?) is dat Walken zijn carrière begon als danser. En dat er nog leven zit in zijn oude knoken bewijst dit videoclipje, gemaakt voor Fatboy Slims Weapon of Choice. Veel plezier ermee! En zet vanavond je beste beentje voor!

(De foto bovenaan komt van een Christopher Walken fansite.)

1 opmerking:

KM zei

Wel, we verwachten van jou een minstens even overtuigende performance op ons nieuwjaarsetentje... Ik kijk alvast uit naar een restaurant met lange, stevige tafels !